Flushen

Het belang van een transmission flush komt vaak pas naar boven als er zich ernstige problemen voordoen met uw versnellingsbak. Het op tijd verversen van de versnellingsbakolie is belangrijk voor de gezondheid van de automatische versnellingsbak. Echter, als je voelt dat er bepaalde problemen met de versnellingsbak zijn, zoals vreemde geluiden of schakelkwesties, doet het misschien meer kwaad dan goed. Een full transmission flush is dan ook geen reparatie. In de regel zult u iedere 50.000 km of iedere 2 jaar uw versnellingsbakolie moeten verversen. 

Wat houdt 'flushen' in?
Een transmission flush is een onderhoudsproces waarbij alle olie uit de transmissie wordt verwijderd, verse olie (met eventueel een reinigingsoplossing) wordt rondgepompt met behulp van een speciale machine om vuil en slib af te voeren en vervolgens afgevuld met nieuwe olie. Na dit proces is alle oude olie, vuil en slib verwijderd. 

Flushen of olie vervangen?
Bij het flushen wordt gebruik gemaakt van een machine die de vloeistoffen door de volledige versnellingsbak (inclusief eventuele koeler) pompt, waarbij alle vuil en onvolkomenheden volledig worden verwijderd. Dit proces loopt door tot de vloeistoffen helemaal schoon zijn. Pas dan wordt de bak afgevuld met verse olie. 

Bij het vervangen van de olie wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht. Niet alle vloeistof wordt afgevoerd waardoor er (metalen) deeltjes kunnen achterblijven die kunnen zorgen voor overmatige slijtage. Ook achter kleppen en in interne leidingen zal oude olie achterblijven. In de regel blijft er zo’n 20% tot 40% van het totale volume aan oude olie achter in uw versnellingsbak.Postadres/werkplaats uitsluitend op afspraak:
Sassedijk 7
3292 LD - Strijensas
Nederland

 Contact:
+31 (0) 6 53 38 50 17

info@transcotransmissies.nl