Uw automatische transmissie weer als nieuw

Revisie automatische transmissie

Wij demonteren uw versnellingsbak. Alle onderdelen worden grondig gereinigd in een reinigingsmachine. Daarna wordt ieder onderdeel vakkundig bekeken, gemeten en gecontroleerd op schade. Ieder onderdeel dat vervangen moet worden, vervangen we. Ook alle solenoïdes worden gecheckt en waar nodig vervangen en alle lagers en pakkingen worden vervangen. Nadat de bak weer is gemonteerd, wordt deze uitvoerig getest. Pas als alles oké is bevonden, wordt de bak aan u uitgeleverd of onder uw auto gemonteerd. 

Revisie converter/koppelomvormer

Een converter of koppelomvormer is de koppeling tussen de motor en de versnellingsbak. De omvormer werkt op basis van olie. De drie belangrijkste delen zijn het schoepenrad dat vast zit aan de motor (de pomp), het schoepenrad dat vastzit aan de versnellingsbak (de rotor) en de stator, die er voor zorgt dat de vloeistofstroom om wordt gekeerd. Vaak zit er op de koppelomvormer een lock-up. Deze verbindt de pomp mechanisch met de rotor zodat er geen vermogensverlies optreedt door de vloeistof.

Transco reviseert ieder type koppelomvormer (mits deze niet total-loss is). De koppelomvormer snijden we los en reinigen we. Daarna worden alle lagers en voeringen vervangen. De koppelomvormer lassen we dicht op de lasautomaat, controleren we onder hoge druk en daarna lijnen we de omvormer uit. Uw koppelomvormer is weer als nieuw.

Wij hebben altijd een aantal koppelomvormers op voorraad of kunnen deze binnen 1 of 2 werkdagen leveren.


Waarom Transco?

Een automatische transmissie (ook wel ‘automaat’ genoemd) is een brok complexe techniek. Er zijn weinig garages die het repareren/reviseren van een automaat voor hun rekening nemen en dat is niet voor niets. Kennis en ervaring zijn de twee hoofdredenen om deze klus aan een specialist over te laten. Transco Transmissies is al sinds 1968 zo'n specialist.

 Postadres/werkplaats uitsluitend op afspraak:
Sassedijk 7
3292 LD - Strijensas
Nederland

 Contact:
+31 (0) 6 53 38 50 17

info@transcotransmissies.nl